sunnuntai 14. elokuuta 2011

True Americana

Amerikka on hampurilaisia, cowboy-hattuja, isoja autoja, tähtilippuja ja country-musiikkia. Kliseistä, eikö? Kieltämättä, mutta kaikki nämä löytyy ainakin yhdestä paikasta: Wisconsin State Fairilta!

State Fair on tapahtuma, jossa esitellään osavaltion elinkeinoja, syödään, juodaan ja pidetään hauskaa. Tapahtuma muistuttaa Pohjois-Suomen messuja mutta nämä festarit on tietenkin jenkkimittakaavassa. Wisconsin State Fair järjestetään vuosittain Milwaukeessa, noin tunnin ajomatkan päässä Madisonista. Lähdin siis lauantaina pienelle road tripille vuokraisännän, hänen aussikaverinsa ja uuden taiwanilaisen kämppikseni kanssa.

Osasin odottaa, että State Fairiltä löytyisi melkoista jenkkimeininkiä mutta tämä oli kyllä täyttä, puhdasveristä Americanaa: tivolilaitteita, hampurilaisia, uppopaistettua juustoa, bbq-ruokaa, olutta, maaseudun tuoksuja, eläinnäyttelyitä, Sweet Home Alabamaa, hevoskilpailuja ja kansallishenkeä! Ennen kuin tuomitsette koko tapahtuman naurettavaksi punaniskaisuuden huipentumaksi, antakaa minun kuitenkin sanoa: Kaikessa korniudessaankin State Fair oli kokemisen arvoinen ja aidosti hauska tapahtuma! Tunnelma alueella oli lämminhenkinen ja kävijät nauttivat olostaan. Samalla tavalla kai nautin itsekin silloin tällöin kliseisistä suomalaisista yleisötapahtumista ja kuluneista iskelmäbiiseistä. Ylenpalttisesta kulutusjuhlasta ja suonet tukkivasta ruuasta voi tietenkin olla montaa mieltä mutta ainakin ihmiset osasivat vilpittömästi pitää hauskaa!

Tässä parhaita paloja kuvina:






3 kommenttia:

  1. Meinaspa unohtua tämänki blogin seuraaminen, mutta onneksi tänne taas eksy. Hienoa juttua ja lisää odotellessa.

    Ja enemmän juttua siitä, onko ne jenkit oikeesti niin tyhmiä ku me kuvitellaan! :)

    VastaaPoista
  2. Niinnojoo, tulihan tossa edellisessä vuokraisännän alennuskupongit ja tulevaisuuden ennustaminen...

    VastaaPoista
  3. Hassua, että Amerikassa voi olla juuri sellaista, millaista siellä joidenkin elokuvien mukaan on!

    VastaaPoista