lauantai 7. huhtikuuta 2012

Go Brewers!

Toista blogitekstiä pukkaa heti edellisen perään. Haluan nimittäin hehkuttaa, että tänään kävin katsomassa ihkaoikeaa jenkkiläistä Major League -pesismatsia! Tein muutaman kaverin kanssa pienen ekskursion Milwaukeehen katsomaan juuri alkaneen pesiskauden toista peliä. Vastakkain olivat Milwaukeen Brewers ja St. Louisin Cardinals, jotka ovat molemmat aivan kelpo joukkueita.

Saavuimme hienolle Miller Park -stadionille jo pari tuntia ennen pelin alkua mutta stadioni ja etenkin sitä ympäröivä pysäköintialue olivat jo täynnä pesisfaneja. Ilmassa tuoksui hodarit ja grillikaasu, koska paikalliset pesisfanit viettivät parkkialueella tailgate-etkoja juoden olutta ja pelaillen pelejä.

Esimerkillistä tailgate-pregame-meininkiä.
Taas olin häkeltynyt siitä, kuinka tosissaan ihmiset ottavat urheilun täällä päin. Kaikilla oli oman joukkueen värejä päällään ja peliin valmistauduttiin hyvällä nestetankkauksella. Lähes kaikki kannattivat tietenkin kotijoukkuetta eli Brewersejä, joten kaverini sai Cardinals-paita päällään melko töykeitä katseita. Eräs herttainen nainen kommentoi suoraankin: ”You suck”! 

Meidän pelieväät.

Olen jo aiemmin käynyt katsomassa jenkkifutista ja korista mutta pesiksen seuraaminen oli ehkä mukavinta. Sääntöjen päälle ymmärsi aika hyvin sen perusteella, mitä tietää suomalaisesta pesiksestä, vaikka se jossain määrin eroaakin jenkkipesäpallosta. Oli myös mielenkiintoista taas päästä näkemään livenä kaikki ne asiat, jotka on joskus televisiosta nähnyt: pelaajat univormuineen, amerikkalaisen pesiskentän ja syöttöringin, maskotit sekä juoma- ja välipalamyyjät, jotka välillä tulivat koreineen huutelemaan janoisille ja nälkäisille. Suosittua ruokaa olivat tietenkin hodarit, nachot ja maapähkinät, joiden kuoret sai surutta heittää katsomon lattialle. 

Kuten kuvista näkyy, meidän istumapaikkamme olivat aika katsomon lehtereillä mutta hyvin sieltä kaukaakin pystyi seuraamaan peliä.

Peli kesti noin kolmisen tuntia, joka on kuulemma aika lyhyt aika normaalille pesispelille. Loppujen lopuksi kotiyleisö sai lähteä stadionilta tyytyväisenä, koska Brewersit pesivät Cardinalsit 6-0. Cardinalseja kannattaneet kaverini onneksi toipuivat häviöstä suhteellisen hyvin. Minäkin innostuin sen verran pelistä, että voisin joskus jopa seurata, miten liigassa käy. Jos nyt jaksaa.

Olutmyyjä.
Matkalla takaisin Madisoniin pysähdyimme muuten maailman parhaimmassa jenkkidinerissä eli Pine Conessa! Olen käynyt siellä jo muutaman kerran ja nyt halusin suositella sitä myös reissukavereilleni. Pine Cone on moottoritien varrella sijaitseva ravintola, joka on varsinkin rekkakuskien suosiossa. Ruoka on uskomattoman hyvää, koska koossa ja kaloreissa ei todellakaan säästellä. Annokset ovat sellaisia, että isoinkin keskilänteläinen rekkamies saa kupunsa täyteen ja tietenkin hyvää kahvia palanpainikkeeksi.


Parasta on, että sapuska on oikeasti hyvää, palvelu pelaa ja hinnat ovat halvempia kuin missään muussa ravintolassa, jossa olen käynyt. Kehotan pistäytymään, jos joskus eksyt tänne päin maailmaa! Ja jos et usko, että annokset ovat isoja, katsohan millaisia leipomuksia Pine Conessa on tarjolla: 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti